top of page

helena

kuka on helena?

Olen Helena Jaakkola, 27-vuotias järvenpääläinen koulutettu hieroja/urheiluhieroja. Valmistuin hierojaksi Suomen Urheiluhierojaopistosta joulukuussa 2018, jonka jälkeen perustin toiminimen, HierontaHelenan. Unelmani on toimia urheilijoiden kanssa ja auttaa heitä palautumaan nopeammin treeneistä, voimaan hyvin ja saavuttamaan parempia tuloksia. Haluan siis olla osana urheilijan lihashuoltoa!

 

 

Ennen hierojakoulua hain liikunnanohjaajaksi kahdesti, tuloksetta. Koska ajatusmaailmaani kuuluu lause "everything happens for a reason", ajattelin, ettei liikunnanohjaus ollut mun juttu. Uusi ammatinvalinta oli edessä, ja tulevaisuuden murehtimisen sijaan päätin lähteä kiertämään maailmaa ja kokemaan uusia asioita. Joulukuussa 2015 pakkasin matkalaukun ja lähdin Australiaan, jossa työskentelin aupairina kahdessa eri perheessä. Toinen perhe omisti eläinfarmin, jossa tulikin suurin osa työajasta vietettyä. Näin eläinystävänä viihdyin siellä paremmin kuin hyvin, ja pääsin tutustumaan eksoottisempiinkin eläimiin, kuten kameleihin, strutseihin, kenguruihin, käärmeisiin sekä kämmenen kokoisiin liskoihin. Iltarutiineihini kuului orvon kenguruvauvan syöttäminen tuttipullosta. Ja mikä parasta, sain ratsastaa perheen hevosella vaikka joka päivä -heppatytön unelma! Suomeen paluun jälkeen aloitin heti työt varastolla, jossa työskentelin reilu vuoden verran, kunnes sain opiskelupaikan Suomen Urheiluhierojaopistosta. Opiskeluvuosi oli rankka ja tahti oli kova, mutta vuosi meni hujauksessa. Vuoden 2018 lopussa sain ylpeästi sanoa olevani uunituore koulutettu hieroja!

Kaikenlainen liikkuminen on lähellä sydäntäni. Nuorempana harrastin uintia, yleisurheilua sekä ratsastusta. Nykyään treenaan kuntosalilla ja lenkkeilen. Välillä tulee myös käytyä hevostalleilla moikkaamassa kauraturpia.

Vaikka rakastan hikitreeniä, vastapainoksi lempipuuhaani on kotisohvalla löhöily. Rentoutuminen on tärkeää, ja parasta stressinlievitystä ovat lämpimät villasukat, suklaalevy sekä kupillinen inkivääriteetä. 

 

Tulevaisuudessa haluan kehittyä hierojana ja parantaa tuntemusta ihmisen anatomiasta. Myös ravitsemuksella on suuri vaikutus ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, joten sitäkin haluaisin opiskella tulevaisuudessa. Myöskin liikunnanohjaus on vielä ammattitoive-listalla! Jossain vaiheessa myös osteopaatin tai fysioterapeutin opinnot kiinnostavat, mutta ne saavat vielä ainakin hetken odottaa.

 

Positiivisuus on yksi vahvimmasta luonteenpiirteistäni. Turha murehtiminen ei edistä asioita, vaan nostaa stressitasoja. Siksi lause "think positive" onkin ikuisesti muistuttamassa minua käteni ihossa. Elämä sujuu paljon paremmin, kun sitä katsoo positiivisuusfiltterin läpi!

Lempiväri, -vuodenaika ja -herkku?

-keltainen, syksy, suklaa

Top3 matkakohteet?

1.Australia

2.Islanti

3.Uusi-Seelanti

Missä olen hyvä?

-villasukkien neulomisessa, eläinten rapsuttelussa, hymyilemisessä

Missä olen huono?

-kukkien kastelemisessa, aikaisin heräämisessä, parsakaalin syömisessä

Hurjimmat muistot?

-benji-hyppy, laskuvarjohyppy, laitesukellus

Mitkä kuuluvat hyvään aamuun?

-tuore appelsiinimehu, kiireettömyys, puhdas koti

IMG_20190809_174817_608.jpg
ESITTELYSSÄ

hierontahelena

2019-03-05 05.41.13 1.jpg
bottom of page